Kort maar krachtig

Anders leven. Het is nu even niet meer zoals het was en daar heb ik het moeilijk mee (gehad). Ondertussen zijn er gelukkig weer wat mooie lichtpuntjes in mijn leven geweest waar ik me aan probeer vast te houden. Ik krijg sinds twee weken personal training van mijn man Steve ♥

De eerste training was confronterend, ik kon toen nog bijna niets. Mijn arm even omhoog houden was al moeilijk. Gelukkig helpt de training mij om spierkracht op te bouwen en er is nu al vooruitgang merkbaar. Eerder had ik heel vaak last van aanvallen waarbij ook mijn lichaamstemperatuur altijd hoger was dan normaal, inmiddels is mijn temperatuur steeds vaker normaal. De training die Steve mij geeft is helemaal aangepast naar mijn niveau, dat is superfijn. Rust is ook een onderdeel van het programma en daarnaast leven we natuurlijk zo gezond mogelijk. De tweede training ging gelukkig beter. Ik mocht zelfs een beetje krachttraining doen, uiteraard met licht gewicht.

Ik vind het zetten van deze kleine stapjes enerzijds superleuk, anderzijds vind ik het soms lastig dat het baby stapjes zijn en geen grote mensen stappen. Als ik iets wil dan wil ik er helemaal voor gaan. Een goede eigenschap zou je denken en dat is het natuurlijk ook. Alleen als je fibromyalgie patiënt bent is het vooral goed om rustig aan te doen en stap voor stap. Het liefst wil ik meteen van de daken schreeuwen dat ik eindelijk -sinds een paar jaar- weer eens een goede nacht heb gehad, waarna ik redelijk uitgerust wakker werd. Ik had namelijk niet verwacht dat dit ooit nog zou gebeuren. Eerlijk gezegd had ik me er bijna bij neergelegd dat dit mijn leven zou zijn en dat ik het moest accepteren. Ik was bijna alle hoop verloren. Godzijdank kan ik het nog, een goede dag hebben! Tot nu toe heb ik inmiddels alweer twee yogalesjes gegeven en het was heerlijk om weer aan het werk te zijn, de mensen weer te zien en bezig te zijn met wat ik leuk vind.

Momenteel schrijf ik niet zoveel, ik heb al mijn energie en kracht nodig om nu te gaan werken aan mijn herstel. Maar goed, ik heb mijn vechtlust weer teruggekregen en ik ga er alles aan doen om weer beter te worden. Ik weet dat de fibromyalgie niet weggaat, maar ik probeer heel hard mijn best te doen om het weer onder controle te krijgen. Soms zet ik drie stappen vooruit en dan weer een terug, ook dat hoort erbij. Acceptatie is de sleutel, ik heb de sleutel inmiddels in het slot gekregen en heel af en toe krijg ik het open. Ik werk eraan. Heel veel dank voor alle lieve woorden en berichtjes. Het heeft me heel erg goed gedaan.