Eind van het jaar

Het einde van het jaar nadert. Het is weer tijd om stil te staan bij alle hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Wat heeft het ons gebracht? En wat gaat volgend jaar ons brengen? De goede voornemens komen weer voorbij en we kijken terug op het afgelopen jaar.

Voor mij persoonlijk is het een heftig jaar geweest. Een jaar waarin ik fysiek en mentaal veel dieptepunten heb gekend. Desondanks ben ik het afgelopen jaar persoonlijk meer gegroeid dan ik had verwacht. Door alles wat ik heb meegemaakt, besef ik dat we ‘moeten’ genieten van het leven. Je hebt maar één leven.

Er zijn dagen geweest dat het fysiek slecht ging en ik amper een stap kon zetten, maar ik weet dat mijn wilskracht sterker is dan mijn soms tegenwerkende lijf. Inmiddels heb ik een goede balans gevonden in beweging, rust en voeding. Ik ben volop aan het dansen en trainen onder begeleiding van Steve. Het gaat goed en ik heb weer wat meer vertrouwen in mijn lichaam.

Ik hoop voor iedereen -die een moeilijk jaar heeft gehad- dat 2020 een fantastisch jaar zal worden! Hoe diep je dalen ook zijn geweest, zorg ervoor dat je pieken hoger worden. Je bent het waard. Het leven is het waard. Eigenlijk ben ik 2019 al aan het bedanken, maar eerst komen de kerstdagen nog. Dankbaar, nog een woord waar ‘dank’ in voor komt. Ik ben dankbaar voor alle liefde die ik heb mogen ontvangen en al het goeds dat mij dit jaar is overkomen.

Voor nu wens ik je alvast hele fijne, gezellige en liefdevolle feestdagen toe! Vergeet de kerstgedachte niet en zorg dat je gelukkig bent. Er is altijd wel iets op een dag waar je blij mee kunt zijn. Dus maak er iets moois van, omdat het kan. En omdat het leven jou gegeven is. Proost op het leven. Vier het leven!