Welkom 2020

Een beetje aan de late kant, toch nog in januari. Ik hoop dat 2020 voor een ieder op deze aarde een fantastisch mooi jaar zal worden met heel veel liefde, geluk en goede gezondheid!

Na een drukke periode, ben ik eindelijk in de gelegenheid om een stukje te schrijven. Helaas ben ik, net als veel Nederlanders, herstellende van een griep. En als er iets is wat ik niet leuk vind, dan is het ziek zijn. Uiteraard hielp de zorg, steun en een flinke dosis liefde van mijn geliefde erbij om er weer bovenop te komen. En ja, in dit geval is het ook ergens goed voor… het geeft me ruimte om aan mijn blog te werken. Het zet me weer even op scherp met betrekking tot mijn gezondheid, niet zo handig om -af en toe- de dagelijkse vitamientjes te vergeten. Daarnaast is het ook belangrijk om tijd vrij te maken voor rust en ontspanning. Gelukkig resulteerde het dit keer in een griep, in plaats van een terugval met verergering van fibromyalgie klachten! De spierpijn van een griepje voelt weliswaar ‘beter’ aan dan een flare-up. Dus ik ben alsnog tevreden.

Het nieuwe jaar. Wat gaat 2020 mij brengen? Buiten het feit dat ik net griep heb gehad, gaat het eigenlijk heel goed met mij. Daar ben ik dan ook ontzettend dankbaar voor. Ik heb minder pijn, meer energie en vooral vertrouwen in mijn lichaam. Dat het goed gaat betekent niet dat ik nergens meer last van heb. Het houdt in dat ik goed kan leven met de klachten die ik (nog) heb. Ik verwacht niet dat ik voor de rest van mijn leven alleen maar goede perioden heb, ga er wel vanuit dat mijn lichaam er altijd weer bovenop komt. Het zijn in elk geval weer perioden in plaats van dagen. Dat maakt het leefbaar voor mij. Het leven lacht me weer toe!

Ik geef nog steeds les. Daarnaast heb ik sinds een aantal maanden een nieuwe opdracht, waarbij ik vanuit huis kan werken. Ideaal, want ik kan zelf mijn tijd indelen en ik hoef niet te reizen. Binnenkort ga ik starten met een dansproject, daar heb ik superveel zin in.

Nu het beter gaat, denk ik nog steeds dagelijks na over mijn planning. Soms lukt iets niet, vaak wel. Ik kan iets losser zijn met de ‘lepels’ die ik op een dag te verdelen heb en dat schept ruimte. Er is weer ruimte in mijn leven voor leuke dingen. Ruimte om te genieten. I’m happy!