Balans

Het is (bijna) tijd voor een feestje, want leuke, bijzondere, kleine, mooie en grote momenten zijn er om ‘ze’ te vieren. Makemehappy.nl bestaat bijna een jaar en daarom is het meteen een goed moment voor een terugblik op de afgelopen twaalf maanden. Natuurlijk niet om te balen van de minder goede momenten, wél om mijn zegeningen te tellen en te kijken of er nog meer kan worden gevierd!

Tijdens de eerste weken van de “Lockdown”, vanwege het Corona-virus in Nederland, heb ik Makemehappy.nl in een nieuw jasje gestoken. In eerste instantie, omdat de vorige website niet goed werkte. Ten tweede, omdat ik vanwege gebruiksgemak een gratis programma gebruikte, terwijl ik al een eigen domeinnaam had. Uiteindelijk ben ik erg blij met het nieuwe logo en de nieuwe lay-out, wat een leuke bijkomstigheid is.

Tijdens het bouwen van deze nieuwe website heb ik al mijn blogposts voor het eerst teruggelezen. Ondanks dat het nu beter gaat vond ik het heftig om terug te lezen uit een periode van mijn leven waarin het niet goed met me ging. Gek hè..?

Ik ben overigens nog niet helemaal klaar met deze website en ik hoop dat het tot zover goed werkt. Ben benieuwd wat jij ervan vindt. Tips en adviezen zijn ook welkom☺

Minder leuk is dat alle comments zijn verdwenen. Ik wil je daarom nog even laten weten dat ik alle steun via lieve berichtjes -in de comments, onder mijn posts, via het contactformulier en privé- zeer waardeer en dat het me erg goed heeft gedaan. De views op mijn blogposts zijn ook weg, maar dat is minder belangrijk. In elk geval heel veel dank.

Vorig jaar rond deze tijd ging het niet zo goed met mij. Mijn leven werd ingenomen door drie reumatische aandoeningen.

Ik liep al een tijdje op mijn tenen, op een balanskoord, zonder dat ik erop kon balanceren. Ik viel. Ik stond op. Ik viel weer. En dat herhaalde zich nog vele malen. Het heeft in totaal ruim drie jaar geduurd, voordat ik in balans kwam. Inmiddels kies ik voor balanceren op een boomstam als mijn balans niet goed genoeg is voor een koord. En heb ik de touwtjes van mijn leven weer in handen, zodat ik zelf een pad kan uitkiezen dat ik wil bewandelen.

Er gaan nu veel dingen beter dan toen en daar ben ik erg dankbaar voor. Over dat proces schrijf ik in een volgende blogpost, want dat wordt een lang verhaal. Ik kan wel alvast twee punten benoemen – die beter gaan- welke cruciaal zijn voor een gelukkig leven met een chronische ziekte zoals fibromyalgie. Waar ik veel moeite mee had is het verdelen van mijn energie. Inmiddels kan ik beter inschatten hoeveel ‘lepels’ ik op een dag te verdelen heb, waardoor ik weet wat ik aankan naast mijn werk en dagelijkse activiteiten.

Waar ik ook beter in ben geworden is tijdig rustnemen. Doordat ik fibromyalgie in mijn leven heb geaccepteerd, kan ik me erbij neerleggen wanneer ik moet rusten. En rusten is iets wat ik écht moet. Natuurlijk heb ik nog steeds minder goede dagen, die dagen noem ik tegenwoordig hersteldagen.

Tot slot zijn er nog twee dingen waar ik persoonlijk erg blij van wordt, wat verder niet echt met ‘gelukkig zijn’ te maken heeft. Ik kan weer op hoge hakken lopen en mijn eigen handtas dragen. Wanneer dat me niet lukt, loop ik (zonder te klagen) op sneakers met een rugzak. Als je me goed kent, weet je dat ik eigenlijk geen rugzak-meisje ben. Al ben ik dat stadium inmiddels voorbij en heb ik nu zelfs Birkenstocks. Alles komt uiteindelijk in balans.

Fotocredits: Martine van der Voort Fotografie

Totaal onverwacht, maar wel heel erg gewenst, liep ik op een goede dag op hoge hakken door de straten met mijn veel te zware handtas. ♥

10 thoughts on “Balans

 1. Hi schatje ?, het leven is niet altijd gemakkelijk, toch sla jij je er wel doorheen ook al heb je veel tegenwind.
  Hou je haaks, Better days are coming! ?

 2. Haai lieve meis….

  Je hebt alles weer mooi omschreven …..zo mooi recht vanuit je hart. En het valt niet mee wat je hebt… Maar voorlopig je doet het toch maar even. Ga veel van jezelf houden…jezelf omarmen…zodat je met je eigen liefde jezelf kan begeleiden. Want de woorden die je zult begeleiden….komen uit je eigen hart vandaan. Doeii lieve Rachel veel sterkte met de dingen die je wilt gaan doen. KuzzZzzz Tante Es ???❣

  1. Dank u wel tante Es, voor uw lieve bericht ❤️? zal ik zeker doen. Veel liefs!

 3. Lieve Rachel, allereerst gefeliciteerd met je nieuwe website. Ik zag wel je voeten, maar niet direct een boomstam. Nadat ik jouw verhaal gelezen had, begreep ik het. Zelfs dat krijg je in balans. Je hebt het zo goed uitgelegd. Ik ben blij voor jullie dat er nu rust is en dat jullie er zo goed mee omgaan. Je schrijft dat je blij wordt van hoge hakken en je handtas. Dat zijn jou geluksmomentjes die je mag koesteren. Ik wens je veel succes met je website. Liefs Gery xxx

  1. Dankjewel voor je lieve bericht, Gery ☺️Ik zal absoluut genieten van elk moment dat ik op hakken mag lopen. De foto was er al (gemaakt voor een ander project), daarna schreef ik deze blogpost en koos ik de foto erbij. Toevallig erg passend bij de tekst ? liefs!

 4. Goed je nieuwe website! Volgens mij werkt ie ok. Mooi positief verhaal en weer zo knap geschreven! ?

  1. Fijn dat het werkt ? dankjewel voor je lieve berichtje!! ?

Comments are closed.