Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden…

Wenkbrauwen zijn in mijn leven altijd ‘een ding’ geweest. Wenkbrauwen maken je gezicht. Zonder wenkbrauwen voelt het alsof mijn gezicht niet compleet is. Alsof ik ziek ben of moe (ben ik ook wel een beetje), maar zo wil ik er niet uitzien. Er zijn momenten geweest dat ik heb geprobeerd mijn wenkbrauwen te accepteren zoals ze zijn, dat duurde meestal niet zo lang. Helaas heb ik vaak last van mijn armen en handen. Daardoor is het tekenen van mijn wenkbrauwen bijna onmogelijk geworden. Gelukkig niet helemaal onmogelijk, waardoor ik nog wel iets op mijn gezicht kon tekenen. Wel duurde het letterlijk uren voordat ze erop zaten. Steeds vaker kreeg ik de opmerking dat mijn wenkbrauwen er niet zo goed uitzagen. Toen er nog niets aan mijn handen mankeerde, maakte het me niet uit als iemand het niet eens is met de vorm van mijn wenkbrauwen, nu voelde ik me ergens wel eens gekwetst. Ik zie natuurlijk zelf ook elke dag mijn gezicht en ik wist heus wel wanneer m’n wenkbrauwen er niet zo goed uitzagen. En door de FNS kan ik mijn hand niet goed naar mijn gezicht bewegen en heb ik tijdelijk last van slecht- en wazig zicht. Het lukte me daardoor al niet goed meer door de pijn en het trillen van mijn handen. Het uur wat ik ervoor over had om voor de spiegel te staan om mijn wenkbrauwen te tekenen, werden uiteindelijk meerdere uren. Uiteraard met tussenpozen, maar het nam veel van mijn tijd en energie in beslag. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.. dacht ik dan maar.

Na al die jaren bloed, zweet en soms ook echt tranen ben ik bijzonder verrast door mijn man, ouders, zus en zwager. Vanwege de coronacrisis had ik zelf niet de financiële middelen om dit te doen en daarom heeft Steve hen om hulp gevraagd. Hij had al iets laten doorschemeren over zijn plan, maar ik had ook gezegd dat ik niet wilde dat hij hierom hulp zou vragen aan mijn familie. Ik dacht oprecht dat hij het daarom niet zou doen. Maar Steve hield daar geen rekening mee en heeft zonder mijn weten contact gehad met mijn familie om een van mijn dromen werkelijkheid te laten worden. Ik ben hem natuurlijk super dankbaar en mijn familie ook!!

Toen ik hoorde van de verassing was ik superblij!! Het duurde ook niet lang tot ik naar Tattoo Bob belde voor het maken van een afspraak. Er was op korte termijn nog een plekje vrij, anders zou ik moeten wachten tot oktober. Geluksmomentje! Ik belde nog terug om te vragen of het wel kon vanwege mijn FNS, maar dat was geen probleem. Een paar dagen later vertrokken Steve en ik richting Rotterdam. Onderweg belde mijn zusje, eerst nog rustig, ze was even vergeten dat ik mijn afspraak bij Tattoo Bob had. Toen het tot haar doordrong gilde ze in mijn oor en werd ze helemaal enthousiast. En zenuwachtig, ze werd zenuwachtig voor mij. Niet lang daarna arriveerden Steve en ik in Rotterdam bij Tattoo Bob. Hij kon de auto helemaal voorrijden, zodat ik alleen hoefde over te stappen van de auto naar binnen bij Tattoo Bob.

Al snel werd ik opgehaald en ging ik met ‘dokter’ Ralph mee naar een aparte ruimte. Het zag er allemaal heel professioneel, netjes en steriel uit. De tattoo bob shop is helemaal ‘coronaproof’, heel fijn! Mondkapjes en het reinigen van de handen met desinfecterende handgel zijn daar verplicht. Nadat Steve de auto had geparkeerd kwam hij ook naar binnen. Ralph was heel uitgebreid en duidelijk in zijn uitleg. Het ging allemaal erg vlot en drie kwartier later zaten mijn nieuwe ‘wenkies’ erop. Het was zo gebeurd en het deed geen pijn. Ik was eerst nog wat zenuwachtig over mijn ongecontroleerde bewegingen. Toen ik begreep dat ik op de stoel kon liggen was dat over. Ik kan de ongecontroleerde bewegingen van mijn lichaam niet stoppen. Wel kan ik als ik ergens heel goed op focus in ligstand, mijn hoofd stilhouden. Een nadeel is dat andere delen van mijn lichaam dan meer gaan bewegen en dat het niet altijd lukt. Tijdens de behandeling had ik een paar keer last van schokken/bewegingen, gelukkig net op het moment dat Ralph niet aan mijn gezicht zat. Ik kreeg ook zelfs nog een paar keer een pijnlijk gevoel door mijn rug, alsof er een elektrische schok doorheen ging.

Het is gelukt. Het is gewoon gelukt! Eerst belde ik mijn zusje en liet ik via een videogesprek mijn nieuwe wenkbrauwen zien, daarna belden we samen mijn vader en kwam hij ook in het gesprek. De rest van de autorit heb ik naar mijn nieuwe ‘wenkies’ gekeken en selfies gemaakt. Mijn lach kreeg ik de hele dag niet meer van mijn gezicht. Ik ben er intens gelukkig mee!

De komende vijf dagen moet ik mijn wenkbrauwen na het wassen met water, insmeren met vaseline die ik heb meegekregen. Het duurt even voordat het helemaal is geheeld. De kleur wordt nog iets lichter en na anderhalve maand kan ik kijken of ik helemaal tevreden ben. Indien nodig kan ik altijd terug voor een nabehandeling, zelfs na jaren. Bij Tattoo Bob krijg je namelijk levenslange garantie. Tattoo Bob is overigens de enige in Nederland, waar ze PMU zetten dat voor altijd blijft zitten. En ik ben oprecht zeer tevreden over het resultaat na de eerste behandeling. Ralph heeft de vorm van mijn eigen wenkbrauw aangehouden en goed naar mijn gezicht gekeken wat het beste past. Ook is hij licht/dun begonnen, want als het er eenmaal ‘dik’ opzit, gaat het er niet meer af. Ik ben superbenieuwd hoe mijn wenkies eruit zien als het helemaal is genezen.

Sowieso ben ik meteen fan geworden van Tattoo Bob. Naast dat ze tatoeëren en piercen wordt Tattoo Bob ook aanbevolen door de Alopecia Vereniging vanwege hun behandelingen op het gebied van micro haar pigmentatie. Vorig jaar heb ik zelf voor het laatst haaruitval gehad en had ik een rond kaal plekje op mijn hoofd. Ik heb er toen een stukje over geschreven. Alopecia uit zich bij mij plekjes op mijn hoofd en kleine stukjes van mijn wenkbrauwen en wimpers. Af en toe heb ik een klein ‘gaatje’ in mijn wimpers. Het ergste wat ik tot nu toe heb gehad is meerdere grote kale plekken op mijn hoofd, dat is inmiddels wat jaren geleden. Op de plek die ik vorig jaar ontdekte groeit weer haar. Het is een stuk korter dan de rest van mijn haar, maar het valt niet -meer- op.

Het verloop van alopecia kan heel grillig zijn. Er zijn ook mensen met Alopecia die al hun haar verliezen, wat vreselijk is. Vrouwen kiezen vaak voor een pruik of haarwerk. Daar heb ik zelf destijds ook voor gekozen. Ik denk dat de meeste mannen uiteindelijk het hoofdhaar afscheren wat ze nog hebben. Voor degenen die kale plekken hebben of helemaal kaal zijn en heel graag weer haar op hun hoofd zouden willen hebben, heeft Ralph van Tattoo Bob een oplossing. Hij is gespecialiseerd in o.a. PMU en MHP en zo goed dat hij mensen weer ‘haar op hun hoofd’ kan geven. Ik vind dat heel bijzonder en wilde dit graag delen, omdat ik weet hoe het voelt als je haar ineens uitvalt en je niet gelukkig bent met hoe je eruit ziet. Als je ooit PMU, micro haar pigmentatie of een mooie tattoo wil laten zetten, weet je waar je moet zijn; Tattoo Bob!

Voor een ander is het maar een wenkbrauw, voor mij is het als een onderbroek. Die wil je ook aanhebben wanneer je naar buiten gaat, hoop ik. Bedankt, lieve schat. Bedankt, lieve papa, bonusmama, zusje en zwager. Bedankt (Ralph van) Tattoo Bob. Mijn droom is werkelijkheid geworden, dankzij jullie. Ik heb voor altijd wenkies, YEAH! En nu ik toch bezig ben met bedanken, wil ik jou bedanken voor het lezen van mijn blog. Heel veel dank.

14 thoughts on “Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden…

 1. Hey lieverd,
  Dat make-up belangrijk is, dat weet iedereen. En met name wenkbrauwen.
  Bijna geen enkele vrouw kan zonder.
  En je bespaart vanaf nu elke ochtend zoveel tijd voor de spiegel.
  Tenminste 1,5 uur per dag tijdwinst.
  Als je 80 jaar of ouder zult worden betekent dat dus dat het je veel levensjaren gaat besparen.
  Deze tijd kun je nu besteden aan dingen die je leuk vindt.?
  En inderdaad, die sympathieke Ralph van Tattoo Bob is een kei in zijn vak, wat een vakman en wat een mooi resultaat.
  Mijn dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit speciale project.
  Ik ben zo trots op je en zo blij voor jou schatje. Love you! ?

  1. ? Steve, goed gedaan kerel, samen met de schoonfamilie, wat een liefdevol en effectief gebaar! En Rach, het ziet er echt onwaarschijnlijk goed uit (nu al).?

   (Rach, ik las over de nazorg, met Vaseline…ben ik 100% allergisch voor?)

   1. Dankjewel, Clau ? jammer dat je allergisch bent voor vaseline. Ik weet niet of het mogelijk is om voor de nazorg eventueel een ander product te gebruiken. Je zou nog kunnen navragen.

  2. @Steve ❤️ Allerliefste ❤️ Heel erg bedankt ??? voor dit prachtige cadeau van jou en mijn familie. En bedankt voor je lieve berichtje ❤️❤️❤️ LOVE YOU!!

 2. Lieve stoere Rachel, wat fijn voor je!!!! En wat prachtig! Je verdient het!

 3. Ik vind ze prachtig, je wenkies 2.0! Heel natuurlijk en het past perfect bij je gezicht en uitstraling. Superlief van Steve om dit geregeld te hebben, nu kan je je wenkie lepel gebruiken voor andere dingen ? Xxjes

  1. Dankjewel, Yun! Wenkies 2.0 haha ?? Ik kan nu inderdaad m’n wenkies-lepel voor andere dingen gebruiken voor andere (leuke) dingen. Het is zo fijn om zo snel klaar te zijn in de ochtend ? xxx

 4. Wow, supermooi! Wie weet ga ik er ook nog eens voor sparen. Als kind had ik een bril waar nikkel in zat… dat is pech, wenkbrauwen half weg! Mijn moeder dacht dat ik mijn wenkbrauwen geëpileerd had, maar ik wist nog geen eens wat dat betekende… dus bijna elke dag ben ik met een potloodje in de weer om.er niet zo ‘naakt ‘ uit te zien.
  Wat voel ik me oud bij de herinnering aan Tattoo Bob… op mijn 18e op zondagmiddag reed ik die kant op voor mijn navelpiercing! Ook toen al was alles prima geregeld daar… ??

  1. Ah thanks, Patries ? Wat erg dat je halve wenkbrauw weg is door het dragen van een bril ?
   Dat ‘naakte gevoel’ is heel herkenbaar.
   Leuk dat je Tattoo Bob al kent van vroeger. Je bent niet oud haha ?

   Echt een supergoede tattoo shop. Ik hoop dat het je lukt, want ik wens jou ook mooie, volle wenkies! ?

Comments are closed.