Rust in mijn hoofd

Allereerst wens ik je een heel mooi, gelukkig, liefdevol en gezond nieuwjaar! We zijn over een paar dagen alweer halverwege januari, dus het voelt een beetje lullig, maar het was nog erger geweest als ik het je niet had toegewenst.

Mijn laatste sessie met m’n superfijne psychologe zit erop. Ze vindt dat ik er klaar voor ben om op eigen kracht verder te gaan en daar ben ik het meer dan mee eens. De gesprekken die ik met mijn psychologe heb gehad hebben me door de moeilijkste periode heen geholpen. Toen ik niet meer wist of mijn verdrietige gevoel over de gehele situatie ooit minder zou worden, stelde zij me gerust en gaf mij een richtlijn. Ik kon eens per twee weken m’n struggles delen en dat was fijn. Ik had het nodig en nu voel ik me krachtig genoeg om zelf mijn leven weer op te pakken. Het grootste deel van de tijd is mijn hoofd nu rustig. Soms helaas niet. Ik merk dat daarin steeds meer balans komt en ik hoop dat het zich nog meer ontwikkeld in de juiste richting. Mijn wens is namelijk dat de situatie in de toekomst zo is, dat de ongecontroleerde bewegingen helemaal stoppen. Tijdens een aanval lijkt me dat onmogelijk, maar dit moet gewoon haalbaar zijn.

Al het bovenstaande heb ik vorige maand geschreven. Ik was niet meer van plan om het te gebruiken voor Makemehappy.nl, maar ik kon het niet laten om het toch te doen. Ruim een maand geleden hoopte ik namelijk dat mijn hoofd in rust zou stoppen met ongecontroleerd bewegen. En vandaag de dag kan ik met trots zeggen dat het mij (-n hersenen) is gelukt! De enige momenten waar mijn hoofd en andere delen van mijn lichaam ongecontroleerd bewegen, is ten tijde van een aanval. Dit gebeurde niet van de één op de andere dag. Het ging geleidelijk, mijn hoofd werd steeds iets rustiger in bewegingen. En als ik het me goed herinner, verliep het met stuiptrekkingen. Heel apart eigenlijk. Maar goed, dat is voor mij nu totaal onbelangrijk.

Deze grote verandering geeft zoveel rust in alles. Naast dat het pijnlijk was om zo -ongecontroleerd- te bewegen, werd ik er doodmoe van. Daarbovenop was het heel irritant en slecht voor mijn zelfvertrouwen. Ik werd soms ook echt zenuwachtig van mezelf. Dus het is super, super, superfijn dat mijn hoofd nu eindelijk rustig is. Op sommige momenten dacht ik oprecht dat het nooit over zou gaan. Weet je, soms vergeet ik de progressie in mijn proces, door de hectiek van het leven. En natuurlijk is het ook zo, dat als je vanuit een nulpunt in ministapjes opkrabbelt, je eerst vooral je eigen progressie niet ziet -en kan zien-. Ik focuste me onbewust soms teveel op wat ik allemaal niet kon en wat ik verloor, ook al klonk hetgeen wat ik schreef wellicht positief in de oren. Als je er middenin zit, zie je soms alleen waar je op dat moment staat (of zit) en waar je het allerliefst weer naartoe wilt. Het is de kunst om dat niet te doen, zodat je ieder klein stukje vooruitgang als positief zal ervaren. En het gevoel van dankbaarheid en blijdschap om wat je hebt bereikt zoveel mogelijk mag voelen. Maar ja, dat is achteraf makkelijker gezegd dan gedaan.  

Doordat ik achterloop in de tijd met mijn blogs en deze nu pas heb afgemaakt, lees ik nu weer even waar ik een maand geleden stond. Het is goed om te weten waar ik vandaan kom. Met dit dankbare gevoel sluit ik deze blogpost af. Mooie dag!

6 thoughts on “Rust in mijn hoofd

 1. Lieve Rachel,
  Je kunt trots zijn op jezelf: ga er maar eens aan staan! Voor jou ook de allerbeste wensen!
  Ik heb heel veel bewondering voor je!
  Liefs, Inge

 2. Wow Rachel, wat is dit goed om te lezen. En zo fijn die rust in je hoofd. Je komt van heel ver en waar je nu bent….nogmaals wow. En natuurlijk wensen wij jullie ook een heel goed jaar. 👍💋

 3. Voor jou natuurlijk ook al het wenselijke voor 2021.
  Goed te horen dat je nu rust krijgt en vooruit gaat.

 4. lieve Rachel,,
  Wat goed van je,, vallen en opstaan om sterker te worden, al het goede voor 2021, Respect 🤗 👍🏾🥰🍀🤩😉😍😘

 5. Hi Lieverd,
  2020 was op veel vlakken een rampjaar.
  Maar jij hebt desondanks volgehouden en je bent doorgegaan met een onuitblusbaar vuur 🔥 in jezelf waardoor je nu op het punt bent aangekomen waar je staat: zelfverzekerder trotser en sterker.
  Het gaat steeds beter met je & al zijn we er nog niet; de reis er naar toe is op zijn zachts gezegd ‘bijzonder’ te noemen. Het gaat je lukken om deze hindernis te overwinnen. 2021 wordt beslist een geweldig jaar. Ga zo door!❤️💪🏽🙏🏽

Comments are closed.